Translation
 Edit Translation

Υπηρεσίες


Κινητά/Λειτουργικά μηχανήματα

Χρησιμοποιούνται σε παιδιά μικρότερων ηλικιών κυρίως, σε περιπτώσεις όπου χρειάζεται επέμβαση για διόρθωση λειτουργικών δυσαρμονιών (πχ βαθιά τραυματική δήξη, ανοιχτή δήξη, σταυροειδής σύγκλειση) ή σε συνδυασμό με ακίνητους μηχανισμούς για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Κλασσικοί ακίνητοι μηχανισμοί (αγκύλια, «σιδεράκια»)

Χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της πλειοψηφίας των περιπτώσεων σε παιδιά και εφήβους. Η ποιότητα των αγκυλίων έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα καθώς κυκλοφορούν διαφορετικοί τύποι με βάση την τελική επιθυμητή θέση του κάθε δοντιού.

Αισθητικές επιλογές

Η πιο διαδεδομένη και οικονομική λύση για πιο διακριτική εμφάνιση κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αισθητικών αγκυλίων που διαφέρουν κυρίως στην ποιότητα του υλικού. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούνται αγκύλια από μονοκρυσταλλικό ζαφείρι που παρέχουν διαφάνεια και αντανακλούν έτσι το χρώμα των δοντιών.

yphresies keramika

100% εξατομικευμένα αγκύλια που δημιουργούνται για τον κάθε ασθενή μετά από αποτυπώματα υψηλής ακρίβειας. Η τεχνική Incognito® (3M) που χρησιμοποιούμε μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους ορθοδοντική δυσαρμονία με αγκύλια κολλημένα στην εσωτερική πλευρά των δοντιών, καθιστώντας τα πρακτικά αόρατα.

incognito appliance

Κάποιες δυσαρμονίες οδοντικής φύσεως μπορούν να διορθωθούν με αυτή την τεχνική, που αποτελείται από μια σειρά διαδοχικών ναρθήκων που πρέπει να είναι στο στόμα σχεδόν όλη την ώρα εκτός φαγητού και βουρτσίσματος.

diafaneis narthikes

Πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι ότι δε δυσκολεύει τη στοματική υγιεινή και μπορεί ο νάρθηκας να αφαιρεθεί εάν χρειάζεται. Χρησιμοποιούνται ανά περίσταση η τεχνική Invisalign

και η τεχνική CA Clear Aligner

logo CA clear aligner

Μικροστηρίγματα

Τα μικροστηρίγματα (mini-screws, TADs-Temporary Anchorage Devices) είναι μικρές βίδες τιτανίου-πλήρως βιοσυμβατές- που τοποθετούνται σε περιπτώσεις όπου χρειάζεται αυξημένη στήριξη για την μετακίνηση δοντιών. Αποτελούν αποτελεσματικό υποκατάστατο της εξωστοματικής στήριξης και χρησιμεύουν όταν έχουμε απώλεια δοντιών στήριξης (δηλαδή δοντιών που θα χρησίμευαν για την μετακίνηση άλλων δοντιών). Η τοποθέτησή τους γίνεται από τον ορθοδοντικό με ελαφριά τοπική αναισθησία, χωρίς τη δημιουργία εκτεταμένου τραύματος (άνοιγμα ούλων/κρημνού, ράμματα). Παραμένουν στο στόμα μόνο κατά τη διάρκεια που χρειάζονται (κατά μέσο όρο περίπου εννέα μήνες) και η αφαίρεσή τους είναι ανώδυνη καθώς γίνεται πολλές φορές χωρίς να χρειάζεται αναισθητοποίηση της περιοχής.

mikrostirigmata

Κινητά μηχανήματα άπνοιας ύπνου

Ασθενείς με άπνοια ύπνου ήπιας μορφής ή που δεν μπορούν να δεχτούν τη συσκευή συνεχούς θετικής πίεσης αεραγωγών (CPAP- Continuous Positive Airway Pressure), μπορούν να επωφεληθούν από την κατασκευή ειδικών ναρθήκων που κρατούν την κάτω γνάθο σε πρόσθια θέση, αλλάζοντας έτσι το χώρο της αεραγωγού οδού κατά τον ύπνο, μειώνοντας, έτσι, δραματικά την ένταση του ροχαλητού και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών.

sleep-apnea-dental-device

Σκελετικά προβλήματα

Περιπτώσεις σοβαρής σκελετική δυσαρμονίας, όταν η ανάπτυξη έχει -πρακτικά- σταματήσει (συνήθως σε ηλικία >18 ετών) αντιμετωπίζονται με συνδυασμό ορθοδοντικής και γναθοχειρουργικής. Η ορθοδοντική θεραπεία προετοιμάζει τα δόντια στις σωστές τους θέσεις στις γνάθους και η γναθοχειρουργική διορθώνει τη θέση και τη σχέση των γνάθων, συμβάλλοντας στη δραματική βελτίωση της αισθητικής του προσώπου και αποκατάστασης της λειτουργικής κατάστασης των δοντιών (σύγκλεισης).

Συνεργασία ορθοδοντικής με άλλες ειδικότητες

Σε περιπτώσεις τις οποίες είτε έχουν χαθεί μόνιμα δόντια, είτε έχουμε απώλεια οστού (περιοδοντίτιδα), ο ορθοδοντικός βοηθά στην προετοιμασία του στόματος για σωστή αποκατάσταση και για την όσο το δυνατόν καλύτερη μακροχρόνια πρόγνωση των δοντιών, με τη μετακίνησή τους σε θέσεις που να διευκολύνουν το αποτελεσματικό καθάρισμα και την ισορροπημένη κατανομή των δυνάμεων της μάσησης. Αυτό γίνεται με μια μικρής διάρκειας ορθοδοντική θεραπεία, συνήθως εντοπισμένη στο σημείο του προβλήματος, σε στενή συνεργασία με τον γενικό οδοντίατρο / ειδικό προσθετολόγο ή/και περιοδοντολόγο